BonnBagers

REDNECKS PÅ SVENSKA

Allt började en sen natt i bastun hemma hos Erik "Bonn" Svedberg när han och Simon "Bagers" Lindqvist satt och grämde sig över att det är så långt till alla skotertävlingar från Hålsjö.

Några timmars bastande och spånande resulterade i att natten blev till morgon och BonnBagers hade kommit på sitt nya nickname och smidit planer om vart man hade möjlighet att förlägga en lagom stor veteranskotercrossbana.

Idén presenterades och redan morgonen efter började röjningsarbetet för att få fram en bana bland all sly på en obrukad täkt som var i Bonnens ägo.

Trots tvivel och ibland till och med skratt åt visionen att skapa en av sveriges största veteranskotercross-tävlingar fortsatte BonnBagers nöta på med stort stöd av bybor, närstående och kamrater.

Den 14 Februari 2015 var det dags för första BonnBagers Festival vilket var häpnadsväckande populärt med 500 besökande och ungefär 20st tävlande ekipage.

Kotknäckarn blev publiksuccé från start och har växt varje år sedan dess. En gren som går ut på att ekipaget består av både skoter och kälke med en passagerare på kälken, och därefter skotercross med tidigare nämnt ekipage.

BonnBagers klassen är en helt öppen klass som är på stadig frammarsch med olika specialbyggen såsom diesel-konverterade skotrar och till och med gengasdrivna dubbelbandare med Saab V4.

2017 Tar BonnBagers steget vidare och genomför Veteranskoterdragrace och dessutom Gräsklipparrace på Glada Hudik Summermeet V29.